"Courteau". Het huis is een charmante in stijl volledig gerestaureerde ex-boerderij, muren volledig opgetrokken uit natuursteen (en pierre) en de oude spanten (charpente) zijn nog volledig in zicht. Het huis bevat centraal gelegen een pigeonnier (ex-duiventoren) met aan de voorzijde de entree, boven een kinderkamer met twee eenpersoons bedden, en onder de entree de keuken.

Aan één zijde het oude boerenhuis met daarin de ouder-slaapkamer (één tweepersoonsbed , één eenpersoons bed(opklapbaar), één babybedje) met badkamer met ligbad en toilet. In deze badkamer staat ook de wasmachine. De oude entree, boven 2 slaapkamers (één tweepersoons bed, één babybedje) elk met douche/toilet. Aan de andere zijde van de pigeonnier grenst de voormalige schuur (grange) met daarin de eetkamer, grenzend aan de keuken, en daarboven de 5-de slaapkamer (drie eenpersoons bedden, één kinderbedje) met douche/toilet.
Verder in de grange de grote woon-zitkamer van ruim 100 m2, met grote eettafel tv.-hoek, leeshoek, speelhoek. De keuken bevindt zich op de begane grond aansluitend op het achter-terras en is voorzien van 5-pits kookplaat(flessengas), afwasmachine, electrische oven met grill, en koelkast.

Aan het huis liggen drie terrassen, zodat men gedurende de dag altijd ergens in de zon- of schaduwzijde kan zitten, en verder rond het huis een gazon/speelweide omzoomd met borders, aan de voorzijde een bloemenweide à la natuur.

In de achtertuin ligt een verwarmd zwembad (22-24 gr.).
In de oude eik langs het terras is een boomhut gebouwd, waar de kinderen hun eigen leefwereld kunnen uitleven aan huis!