Ons huis “Courteau” staat te koop; buiten makelaardij om (makelaars rekenen 5%), rechtstreeks uit de hand waarbij de koper voor goede neutrale begeleiding/assistentie kan kiezen, waarvan eventuele kosten gedeeld kunnen worden tussen beide partijen. Wettelijk dient een uitvoerige rapportage van de technische toestand van huis en toebehoren te worden uitgevoerd en overlegd alvorens de definitieve akte bij de notaris kan passeren: keuringsrapport van de septie-tank, energie-verbruik, elektriciteit, aanwezigheid termieten, etc.

Netto vraagprijs (excl. notariskosten): €525.000,- incl. wat als inventaris/huisraad achterblijft zoals bv de zonnecollectoren (netto €1250,-/jaar), slaapkamer-eetkamer-woonkamer-keuken (2 koelkasten, oven, vaatwasser)- en overig meubilair zoals aanwezig tijdens de verhuur, zoals 3 eiken kasten, 3 2-pers bedden, 5 1-pers bedden, linnengoed voor 12 pers in 2-voud, 2 eettafels met 10 stoelen, terrasmeubels ligstoelen, 2 parasols, ook o.a. tuingereedschap, bijv. z.g.a.n. John Deere gazonmaaier, een zeer deugdelijke Noorse houtkachel, tv.antenne-schotel, internet-antenne.

Het huis heeft centrale verwarming: 22 radiatoren, oliestook waarop ook de warmwaterinstallatie is aangesloten en voorzien van waterontharder-installatie. Het huis is in uitstekende staat van onderhoud, waarbij wij gedurende de 20 jaar dat wij hier permanent hebben gewoond een aantal verbeteringen hebben aangebracht zoals dakgoten, betonnen bewapende sluitringen op de muren, deuren/vensters vernieuwd, daken opnieuw uitgestrookt en herlegd, toevoerleiding water vernieuwd, circuit centrale verwarming vernieuwd en dergelijke.

De vaste woonlasten zoals tax d'habitation, en tax fonctières bedragen ongeveer €2600,-/jaar.

Persoonlijke noot: uit eigen ervaring: de beste manier om de totale conditie en leefsfeer van huis en omgeving te leren kennen, is er een periode in te gaan wonen.
Alhoewel we met de verhuur als vakantiewoning zijn gestopt, is er voor serieuze potentiële kopers altijd de mogelijkheid aanwezig om voor een korte periode dit huis te huren.

Voor contactgegevens klik hier