Het huis ligt 150 mtr van de doorgaande weg vrij in een open ruimte tussen uitgestrekte bos/jachtgebieden in het gehucht (hameau) Estrade, halfweg tussen Villeréal en Chateau Biron, tussen de bastides Monpazier en Monflanquin. Bastides zijn middeleeuwse dorpjes waar in de zomer veel culturele feesten kunnen worden bezocht, 's ochtends markten zijn en bijna elke avond is er in de onmiddellijke omgeving wel een dorpsplein of middeleeuwse markthal waar van een repas local met de plaatselijke bevolking kan worden genoten.

Chateau Biron

Men kan zich daar, genietend van locale gerechten incl. wijn begeleid door life muziek en dans, echt thuis voelen in een prachtig stukje authentiek gastvrij Frankrijk.
De commune Dévillac ligt op 6 km afstand van Villeréal waar alle voorzieningen zijn, zoals supermarkt, bank, huisartsen-praktijk, tankstation, garage etc. Het ligt in de Lot-en-Garonne tegen de grens van de Dordogne, halfweg tussen Bergerac en Villeneuve-sur-Lot. Het vliegveld van Bergerac ligt op 30 km.(vluchten op Rotterdam, en Charlerois (Brussel)
De ligging van dit prachtige landgoed biedt uiteenlopende mogelijkheden om zowel een aktieve vakantie door te brengen, alswel in alle rust van de zon en een boek te genieten onder een eeuwenoude eik. Voor mensen die van wandelen houden: het gebied is doorsneden met goed gemarkeerde wandelpaden in de onmiddellijke omgeving bv in een uur wandelen naar chateau Biron en voor dagtrips ligt de route de Compostella voor U open met historische pleisterplaatsen als: Cahors, Moissac, Figeac, Cirq-de-Popie, Conques, Rocamadour.

In de achtertuin ligt een nieuw zwembad, 9,5 x 4 x 1,5, verwarmd (22-24gr.) met geheel vrij en besloten uitzicht op het achterland.
Het zwembad heeft een afsluitbare omheining om uw kinderen die niet voldoende kunnen zwemmen te beschermen.

Als U ergens uw verlangen om te "leven als God in Frankrijk" echt wilt beleven, dan zou het hier kunnen zijn, al was het maar voor uw vakantieperiode.

Dagroutes met de auto naar de Dordogne met toplocaties als Sarlat, Domme, Beynac (middeleeuwse steden), de grotwoningen uit de ijstijd aan de Vésère en de Célé, de grotten met muurschilderingen van Lascaux (Montignac). Kanovaren op de Dordogne en/of de Lot. Rondvaarten op ondergrondse meren door druipsteengrotten (gouffre de Padirac), of op een oude vrachtschuit over de Dordogne.
Perigeux met zijn prachtig historisch centrum (cathedraal St. Front en Tour de Vésone) ligt op een uur afstand. De steden Bordeaux en Toulouse (culturele hoofdstad van het zuiden, “Paris du sud”) liggen binnen 2 uur afstand.
Fietsliefhebbers kunnen hun hart ophalen; van huis uit zijn prachtige landelijke fietsroutes uitgezet al of niet vlak door schilderachtige rivierdalen langs de Lot en de Dropt of kuitenbijters op en af door het “Toscana van d`Aquitaine”.
Bij Capelle-Biron(10 min) is een klim-en klauterpark met zwembad.